MITÄ MEILLE KUULUU?

Tajusin tänään, että blogi on viettänyt hiljaiseloa viime syksystä lähtien – kuinka tässä näin nyt kävi! Tarkoituksena oli julkaista matka-aiheisia postauksia viikoittain, mutta motivaatio on ollut täysin hukassa. Blogi on kyllä ollut mielessä useinkin mutta on ollut sellainen olo, ettei mulla ole mitään annettavaa ja kaikki postausideat ovat tuntuneet kyllästyttäviltä jo alkuunsa. Tähän motivaatiopulaan on varmasti vaikuttanut myös muut viimeisen vuoden aikana elämässä tapahtuneet suuret muutokset ja stressinaiheet, jotka ovat verottaneet arjen jaksamista ja kiireen keskellä olen painanut koko blogin taka-alalle. Tänään kuitenkin tuli sellainen olo, että halusin jakaa blogissa näitä fiiliksiä ja palata samalla kirjoittamisen pariin.


Ehkä suurin syy motivaatiopulaan on se, että viime vuosina emme ole Tonin kanssa erityisemmin päässeet matkustelemaan ja pelkästään vanhoista reissuista kirjoittaminen ei ole ollut kovin innostavaa. On ollut yllättävän vaikeaa muistella tiettyä reissua vaikkapa vuodelta 2014 ja päästä käsiksi niihin fiiliksiin, joita silloin koki. On myös hankala muistaa, että missä sitä silloin yövyttiin, paljonko lennot maksoivat ja millaisia vinkkejä sitä nyt yleensäkään antaisi, kun kokemuksesta on jo niin kauan aikaa. Olen tavallaan pettynyt siihen, että perustin matkablogin ja matkoja ei sitten ole ollutkaan. Matkakertomukset ovat parhaimmillaan tuoreina.


Aiomme jakaa noita vanhempia reissujuttuja jossain vaiheessa, mutta ehkä juuri enemmän kuvapostausten muodossa niin, että voidaan fiilistellä yhdessä. Toki voitte sitten kysyä matkavinkkejä, jos jotain tulee mieleen ja minä vastaan, jos enää muistan kyseisestä kohteesta tarkemmin... varsinaisen hyvä matkabloggaaja tässä tosiaan, matkustelua rakastava sielu, joka ei sitten kovin paljoa ole viime aikoina päässyt matkustelemaan. Ollaan me sentään muutama reissu tehty viime vuosina; vietettiin pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa, viikko Sisiliassa ja Kreikassa, Toni taisi käydä Puolassakin. Sellaisesta pidemmästä kuukauden reissusta puolestaan on aikaa, sellainen taidettiin tehdä viimeksi syksyllä -15, kun oltiin road tripillä Kaliforniassa. Ja voi vitsit mikä MATKAKUUME meillä on!


Tällaista se meidän elämämme kuitenkin on, kaukana sellaisista matkablogeista joissa vuoteen mahtuu jopa reissuja melkeinpä joka kuukaudelle. Myönnän kyllä että ihannemaailmassa haluaisin itsekin matkustaa ulkomaille ainakin 3-4 kertaa vuodessa, mutta olemme Tonin kanssa vuorollamme olleet kiinni milloin koulussa, töissä tai työttömänä, eikä matkustaminen ole ollut mahdollista. Valmistumisen jälkeen olemme myös halunneet maksaa vanhoja opinto – ym. velkoja pois ja samalla säästää rahaa pidempää reissua varten. Sellaista perusarkea tässä on siis eletty viimeiset pari vuotta.


Tulevaisuudensuunnitelmissa on kuitenkin sisällyttää arkeen enemmän matkustelua. Unelmien matkustusvuoteen mahtuisi kuukauden road trip, parin viikon rantaloma ja yksi tai kaksi pitkää viikonloppureissua. Ehkäpä se on joku päivä vielä mahdollista! Lomien järjestyminen onkin sitten eri juttu… ehkäpä näiden matkahaaveiden rinnalla voisi puhua yleensäkin vapaamman elämäntyylin mahdollistamisesta. Kuukauden kesäloma ei taida riittää näiden reissujen toteutukseen! Ironista kyllä, olen tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa, mutta onneksi meidän työpaikalla vapaatoiveet on saatu hyvin järjestettyä. Nyt kuitenkin eletään sitä perusarkea ja kerätään rahaa seuraavaa reissua varten. Siihen asti jaan täällä blogissa vanhoja reissukertomuksia ja uusia heti, kun pääsemme seuraavan kerran reissun päälle. Kerron seuraavassa postauksessa lisää reissusuunnitelmistamme, meillä on nimittäin lennot buukattu ensi syyskuulle! 

Onko kukaan ruudun toiselle puolella lähdössä reissuun? Jos olet niin kommentoi alle minne, olisi ihana kuulla muidenkin matkasuunnitelmista!

 Aurinkoista kevättä kaikille! En malttaisi odottaa kesää!

2 kommenttia

  1. Ihana kuulla teidän kuulumisia. Kyllä se seuraava reissu sieltä tulee! Ja kesä on aina mahdollisuuksia täynnä. Meillä alkaa muutto olla käsillä ja seikkailu alkamassa. Nähdään vapun jälkeen lakeuksilla, kun tullaan asentamaan aurinkopaneeleita ja valmistelemaan uutta kotia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, kesä on ihanaa aikaa ja se menee toisaalta niin nopeaa että ennen kuin huomataankaan, ollaan jo reissun päällä! Joo nähdään ilman muuta! =) teilläkin on kaikenlaista kivaa nyt luvassa kesällä, kiva päästä kuulemaan lisää teidän suunnitelmista!

      Poista